TREBALLEM DES DELS MUNICIPIS PEL MEDI AMBIENT

Aquest matí s’ha dut a terme el taller ‘Fi a l’era del plàstic’, organitzat per la Secretaria de Municipalisme i el Cercle de Manacor, a la seu de Podem de la capital del Llevant. Un debat centrat en la gestió de residus amb veïns i simpatitzants, en el què han participat els nostres càrrecs Mae de la Concha, Aurora Ribot, Sandra Espeja, Iván Sevillano i Carles Grimalt. L’objectiu: conscienciar la gent que, en el reciclatge, és vital començar des del nivell municipal i en el dia a dia.

Tot i la bona feina, encara queda molt per fer en gestió de residus

Els temes tractats al taller han estat: els motius i beneficis del reciclatge, el servei de recollida, la gestió dels residus de gran volum, les mesures de neteja dels carrers, la recollida ‘porta a porta’, els plàstics d’un sol ús i les campanyes de conscienciació. Amb els països nòrdics com a model de referència, s’ha xerrat de cóm millorar la bona feina que ja fa la ciutadania illenca en la gestió de residus, ja que encara queda molt per fer.

El medi ambient i el municipalisme són dos temes centrals per a la nostra formació, i així ha quedat palès en aquest taller, que relaciona de forma necessària ambdós temes. La col·laboració ciutadana des de l’àmbit local és indispensable -a més de les mesures que es prenen des de l’àmbit institucional- per fer front a un problema que és global i que, tot i les fortes presions en contra, no podem deixar de banda. D’aquest repte depèn el nostre futur i el de les properes generacions.